As Failed By Ginger: Witte brownies

Oh lord, kwam ik even op het toffe idee om een witte brownie (whitie? Whiwnie?) te maken. Ik nam gewoon hetzelfde recept voor de brownies, maar nam witte chocolade in de plaats. Waar ik even niet aan gedacht had was dat donkere en witte chocolade misschien verschillend van consistentie konden zijn. Zoals het uitgedraaid is, lijkt het me dat er meer boter in witte chocolade zit. Want mijn witte brownie smaakte niet naar witte chocolade, maar naar botercake. Fail dus. Urgh. Maar ik ben geen opgever, ik zal slagen. Misschien niet nu, maar in de toekomst wel. Hoe zeggen ze dat: zeven keer vallen, acht keer opstaan. Ach ja.. Bij deze het recept. Tips ter verbetering zijn welkom!

Ik gebruikte:

85 g witte chocolade

2 eieren

150 g suiker

60 g bloem

125 g boter

Ik maakte het zo:

Ik smolt de chocolade samen met de boter op het vuur. Toen begon het al te schiften, ik heb er dan wat extra chocolade bij gegooid en heb er de mixer in gezet. Weg schiftsaus. Hallo botersausje. Vervolgens deed ik de eieren met de suiker in een kom en mixte ik het geheel met de garde totdat het een witachtig schuim werd (zoals bij de gewone brownies). Ik mengde de chocolade met het schuim en deed er de bloem bij. Ik deed het in de vorm en zette het 35 min in de oven op 170°C.

Uiteindelijk zag het er vrij goed uit. Ik smeerde er nog donkere chocoladesaus over om hem mooier te maken. Eigenlijk was hij ook niet vies, het smaakte gewoon naar botercake en niet naar witte chocolade brownie. Dus ja, niet geslaagd in de missie dan toch.

Deze komt op mijn ‘what to bake’-lijstje en wordt opnieuw opgenomen als ik bekomen ben van mijn mislukking.

Als iemand een beter plan heeft voor het maken van een whitie. Ik ben één en al oor.

IMG_8674

Een gedachte over “As Failed By Ginger: Witte brownies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.