Lezing Pascale Naessens

Iedereen die mij persoonlijk kent, weet dat ik een Pascale Naessens fan ben. Ik heb ongeveer twee jaar geleden één van haar boeken gekocht en ben er gewoon receptjes uit beginnen maken die ik heel lekker vond. Niet alles, maar zo goed als alles kon mij wel bekoren, behalve de vele pagina’s met enkel tekst. Ik dacht, ja zeg, meer receptjes, minder tekst graag. MAAR dan heb ik een tweede boek gekocht en deze keer ben ik ze ook daadwerkelijk beginnen lezen. Ik las vanwaar Pascale Naessens kwam, waarom ze wat maakte en toen begon het interessant te worden. Het is leuk om over haar beweegredenen te lezen, om te begrijpen waarom ze bepaalde combinaties wel, maar ook niet maakt. Een tijdje later kon ik het niet meer houden en kocht ik ze gewoon keihard allemaal en ik heb ze ook allemaal gelezen. Neem het van mij aan, het is enorm belangrijk dat je leest wat er in de boeken staat. Ik hoor regelmatig van mensen die nog zeer graag met de eeuwige tripartite koken: die recepten zijn zo simpel of daar heb je toch niet mee gegeten of dat is niks voor mij dat houd ik nooit vol. Dat zijn inderdaad gedachten die je gemakkelijk hebt als je de boeken niet gelezen hebt, maar gewoon blind aan de recepten begint. Van zodra je begrijpt welke mechanismen en theorieën er achter de recepten zitten, begrijp je waarom Pascale Naessens doet wat ze doet. En dat is heerlijk en gezond koken.

Toen een collega mij vertelde dat ze op 6 april naar Hasselt kwam om een lezing te geven, heb ik ook niet geaarzeld om me in te schrijven. Ik trommelde een healthy vriendin op en hop, daar gingen we! En ik ben blij dat ik geweest ben. De lezing ging over de combinatietheorie waarbij ze inging op de redenen waarom je geen geconcentreerde eiwitten met geconcentreerde koolhydraten mag mengen, met specifieke aandacht voor de geconcentreerde koolhydraten. Ze vertelde hierover dat de klassieke voedingsdeskundigen van de jaren stilletjes als de dood waren voor vet, waardoor vet vervangen werd door snelle koolhydraten, zoals pasta, aardappelen, frietjes, puree,… maar uiteindelijk zijn dit de boosdoeners. Al zegt ze niet dat je ze nooit meer mag eten, want geef toe. Dan zou zelfs ik meteen zijn opgestaan. Nooit meer pasta? UH, EXCUSEER?!! Nee, ze zegt: Je mag alles eten wat je wilt, maar je moet goed combineren en opletten met snelle koolhydraten.

Ikzelf ben een beetje volgens deze regel beginnen leven. Ik eet weinig koolhydraten en als ik ze eet, probeer ik er niet teveel extra zaken bij te gooien. Dit doe ik ongeveer 80% van de tijd. Je zal zien dat je je vanzelf fitter voelt. Oh, en die vier kilo die er vanzelf afgegaan is, was ook mooi meegenomen.

Ik zeg maar, probeer het eens een tijdje. Ga eens naar de lezing en luister eens écht naar wat Pascale Naessens te vertellen heeft, zonder vooroordelen. Zonder over frietjes te dromen terwijl ze aan het vertellen is wat voor slechts deze met je lichaam kunnen doen. Probeer even te vergeten wat je denkt te weten en geleerd hebt. Lees en luister!

Plus, het is altijd leuk om een BV te ontmoeten. En ik kan je verzekeren dat ze heel erg sympathiek is. Ze heeft tijdens de signeersessie de tijd genomen om ieders vraag te beantwoorden op een vriendelijke, geduldige manier. En geloof me, we waren met veel 😉

Aanrader dus.

Stay healthy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.