Salade met gegrilde kip, feta en nectarine

Gegrilde kip, feta en nectarine,.. Misschien niet de meest logische keuze, maar wat een toffe combinatie. Het ziet er leuk uit en het smaakt echt lekker. De stevige smaak van feta combineert erg goed met de zoete nectarine. Een op en top zomers gerechtje!

Wij aten het op een warme zomeravond, na een paar dagen van etentjes en feestjes. Als wij het na een reeks etentjes met hapjes, drank en alles à volonté even gehad hebben, kiezen we vaak voor een lichte en frisse salade. Ideaal om de maag even te laten bekomen. Na een barbecue, pizza op restaurant en een driegangenmenu met de familie, ben ik alvast zo iemand die even zin heeft in een ultra gezond gerechtje. En dat maakte ik dus. Héééééélemaal goedgekeurd!

IMG_1696-2

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 klein zakje gemengde sla

2x handvol rucola

2 kipfilets

2 nectarines

125 g feta

2x handje walnoten

handje pompoenpitten

1/2 komkommer

3 stengels lente-ui

honing

peper, paprikapoeder, tijm, basilicum

IMG_1703-2

Bereiding:

Breng water aan de kook en kook de twee kipfilets er 12 minuten in (of totdat ze net gaar zijn). Voeg eventueel een kippenbouillonblokje toe aan het water.

Dep de kipfilets droog en smeer ze in met olijfolie, peper, paprikapoeder, basilicum en tijm. Je mag royaal kruiden. Smeer de kipfilets in met je handen en zorg ervoor dat de volledige kipfilet bedekt is met de kruiden. Verhit een grillpan op het vuur en grill de kipfilets enkele minuten aan enkele kant. Snijd in reepjes.

IMG_1690-2

Was alle groentjes en snijd de nectarines in schijfjes en/of blokjes. Ik sneed eentje in schijfjes en eentje in blokjes, gewoon voor de versiering van het bord. Snijd de komkommer in blokjes en de lente-ui in schijfjes.

Neem er twee diepe borden bij, doe er de salade en rucola in en de komkommer. Wissel de schijfjes kip en nectarine met elkaar af om het bord te dresseren. Verbrokkel de feta over de salade en voeg de walnoten toe en de rest van de nectarine. Werk af met pompoenpitten, lente-ui, een scheutje olijfolie en honing. Kruid eventueel wat bij met peper.

Smakelijk eten!

Laurence

IMG_1709-2

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.